Ien van den Berg

Ien van den Berg Betrouwbaar, meedenker en analyserend.

Mijn naam is Ien van den Berg. Sinds 1994 ben ik afgestudeerd als  neuro- en revalidatie-psycholoog en sinds 2004 ben ik ook geregistreerd als  GZ-psycholoog.  Direct na mijn studie ben ik in de ouderenzorg gaan werken en heb dit 15 jaar met zeer veel plezier gedaan. In die periode heb ik ook veel scholing opgezet en aangeboden aan naaste betrokkenen van de cliënt en medewerkers in de zorg.  Het doel van deze scholing was om optimaal om te leren gaan met ouderen die veranderingen in gedrag, emotie of denken hebben doorgemaakt door een lichamelijke of psychische ziekte. Deze affiniteit met het geven van scholing heeft mij in 2009 doen besluiten om de stap te maken om docent te worden op de Universiteit van Amsterdam voor studenten klinische neuropsychologie. Ik heb echter nooit echt afscheid willen nemen van de klinische praktijk en ben mij altijd sterk verbonden blijven voelen met  cliënten. Ik ben daarom erg enthousiast om mijn baan als docent te gaan combineren met het werk in de praktijk. Ik zal mijn uiterste best doen om mijn opgedane ervaring in het werkveld en de actuele kennis en nieuwste inzichten vanuit de Universiteit te bundelen tot kwalitatieve goede zorg voor mijn cliënten. In de praktijk gebruik ik vaak Acceptance and Commitment Theorie (ACT), EMDR en schematherapie om mensen te helpen hun doel te bereiken. Voor meer (opleidings)informatie verwijs ik u naar Linkedin   Mijn Big registratie: 89062510425