Recensies

De bijbehorende cijfers en onderstaande recensies kunt u terug vinden op Zorgkaar Nederland.

Zorgkaart Mirjam de Boer

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————

26 oktober 2022

Na een gesprek bij de huisarts over mijn angstige beelden/nachtmerries werd ik doorverwezen en zo maakte ik al snel kennis met Mirjam. Tijdens ons eerste gesprek stelde ze me gerust en ben ik goed geïnformeerd over de EMDR sessies die we samen zijn gaan doen. Na 2 sessies slaap ik weer en heb ik geen nachtmerries meer gehad. Dankzij Mirjam zijn mijn herinneringen niet meer op mijn netvlies maar op de achtergrond en beheersen niet meer mijn leven. Had ik dit maar 3 jaar eerder gedaan.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

30 augustus 2022

Ik kwam bij mw. M. de Boer Genesis te Schagen terecht na psychische klachten na het overlijden van mijn man. Daar ik in het verleden ook een aantal situaties m.b.t. tot rouw heb meegemaakt, die opspeelden in deze periode, heb ik psychische hulp gezocht. Ik wilde mijn laatste levensfase in zonder ballast uit het verleden. Ik ben zeer goed geholpen; er is goed naar mij geluisterd en ik heb de juiste behandeling gekregen. In 6 sessies was ik zover dat ik zelf mijn situatie weer de baas kon.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————

21 juli 2022

De psycholoog heeft naar mijn verhaal geluisterd, goed doorgevraagd naar mijn problemen en welke therapie ik al gevolgd heb in het verleden. Door dat ze goed uitgevraagd heeft en rekening heeft gehouden met mijn kennis hebben we samen een behandelplan opgesteld, ze heeft hierbij goed geadviseerd met haar kennis en ervaring!

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

27 januari 2021: bij Mirjam de Boer

Ik heb de behandeling als prettig ervaren. Het resultaat is goed en ik heb veel geleerd. Ik ben blij dat mijn huisarts mij naar deze praktijk heeft doorverwezen.

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

1 oktober 2020: bij Mirjam de Boer

Ik ben zeer tevreden over mijn behandelend psycholoog. Zij is mijn anker in de stappen die ik maak de komende tijd en de afgelopen maanden. Laagdrempelig en deskundig. Ik voel mij erg prettig bij haar!

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

7 juli 2020: bij Mirjam de Boer

Vanwege terugkerende periodieke depressiviteit, te koppelen aan traumatische ervaring in 2006 ben ik bij een bekende psycholoog te rade gegaan om een oplossing te vinden. Deze attendeerde mij op het bestaan van de EMDR methodiek die door specialistische psychologen wordt toegepast en waarbij de herinnering aan de traumatische gebeurtenis op andere wijze wordt opgeslagen in je geheugen zodat deze niet meer zo pregnant en verstorend naar voren komt. Uiteraard dit advies opgevolgd en terecht gekomen bij psycholoog en EMDR specialist Mirjam de Boer. Via een zeer heldere en uiterst zinvolle video uitleg via beveiligde website Therapieland werd methodiek en te verwachte effect EMDR uitgelegd. In 2 sessies van 5 kwartier heb ik deze therapie ondergaan met zeer positief effect op niet alleen traumatische aanleiding maar op algehele geestelijke welzijn door beter en bewuster gedachten, gevoelens en emoties te kunnen ordenen en plaatsen. Alle lof voor deze empathische en professionele aanpak.

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

4 juli 2020: bij Ien van den Berg

Mijn ervaring met Ien zijn heel fijn. Voelde meteen goed, waardoor ik mijzelf kon openstellen en de controle kon loslaten. Ze luisterde goed en keek vooral naar mijn behoefte. Samen naar de juiste therapie gezocht die bij mij paste en waar ik wat mee kon. Dankjewel Ien. Ik weet dat ik het verder zelf kan, maar ga onze gesprekken wel missen. Je bent een mooi mens.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

27 juni 2020: bij Ien van den Berg:

Mijn bevindingen zijn heel positief. Er werd op een goede, zorgvuldige manier met mijn klachten omgegaan. Door mijn klachten, w.o. onzekerheden en angsten, vind ik het belangrijk dat er naar mij geluisterd wordt en dat was het geval en ik voelde me goed gehoord en in een heel prettige, informele sfeer. Ik kon goed mijn verhaal doen en heb van Ien goede adviezen en handvatten gekregen om me te helpen beter met mijn klachten om te gaan en er daadwerkelijk ook mee vooruit te komen. Ik ben er nog zeker niet, maar begrijp beter waar de klachten hun oorsprong hebben, waardoor ik het gevoel heb, natuurlijk met vallen en opstaan, er veel aan te kunnen doen. Heel tevreden dus over de behandeling en dank aan Ien.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

3 april 2020: Vrouw:  bij Mirjam de Boer

Twee keer heb ik na een hectisch moment in mijn leven contact gehad met Mirjam. Ze heeft beide keren goed naar mij geluisterd en therapie op maat geboden. Daarbij heb ik nooit het gevoel gehad ‘in therapie’ te zitten, maar het waren vaak gesprekken van mens tot mens, waarbij ze me inzicht gaf ik mijn manier van denken en hoe me dat soms in de weg zit. Ze stelde vragen die niet beoordelend waren, maar die me wel aan het denken hebben gezet en die me soms confronteerden. Mede dankzij Mirjam heb ik weer rust in mijn hoofd en probeer ik situaties vaak ook op een andere manier te benaderen. Altijd heb ik het gevoel gehad dat ze oprecht geïnteresseerd in me was en daardoor voelden de afspraken voor mij ook niet als belastend, maar als een moment om mijn hoofd leeg te maken tijdens een fijn gesprek.


31 maart 2020: Vrouw bij Mirjam de Boer

Door de huisarts doorgestuurd naar psychologenpraktijk Mirjam de Boer. Ik ben een ‘zorgmijder’ en denk het zelf veelal te kunnen dus begon hier aan met wat twijfels. Na een belletje heel vriendelijk ontvangen net als alle afspraken. Mirjam denkt mee met afspraken en reageert ten allen tijden op je als je een vraag hebt oid. Emdr sessies gehad, heel prettig ervaren en voelde mij op mijn gemak. Mirjam denkt mee en als je eenzelfde vraag 4 keer stelt blijft ze deze geduldig en uitgebreid uitleggen totdat je het snapt. Geeft advies. Het gebouw is wat gehorig waar de praktijk zit, is overigens voor mij niet echt een probleem geweest. Ik ben meer dan tevreden met de behandeling van Mirjam de Boer.

______________________________________________________________________________

10 februari 2020 bij Ien van den Berg:

Belangrijk voor mij was dat er geen wachttijd was en ik meteen een afspraak kon maken voor behandeling. Mijn probleem werd serieus genomen en er werd meteen gezocht met elkaar naar een eerste manier om met de problemen om te gaan. Ik kan mensen aanraden om niet te lang te blijven rondlopen met psychische problemen, maar hulp te zoeken. Des te eerder kan er naar een oplossing of verlichting worden gewerkt.. Voor mij was Ien van den Berg een fijne behandelaar die uitgebreid de tijd nam om samen naar beter leven te zoeken.

——————————————————————————————————————

3 februari 2020 bij Mirjam de Boer

Ik zou niet weten wat er beter zou kunnen. Werd prima geholpen.!

——————————————————————————————————————

23-12-2019: bij Mirjam de Boer

ben meer dan zeer tevreden over mijn behandeling. er werd een goede sfeer gekweekt en erg goed naar me geluisterd. naar jaren van behandelingen is zei de eerste die me echt op het goede pad heeft gekregen. ben haar vooral dankbaar voor alle extra tijd en aandacht vooral toen het niet zo goed met me ging. maar nu sta ik weer volop in het leven.

——————————————————————————————————————-

22-12-2019:

Geen verbeteringen voor deze mevrouw, erg serieuze aardige vrouw die de tijd voor je neemt en voor je klachten!

——————————————————————————————————————

12-11-2019: Man 50 – 60 jaar bij Mirjam en Ien

Ik heb bij mevr. De Boer EMDR sessies mogen ervaren na een herseninfart met tinitus en kampte met acceptatieproblemen en hoe hiermee om te gaan omdat er privé ook veel veranderde. Aansluitend bij mevr. Van den Berg de ACT therapie. Dat pakket heeft mij enorm geholpen en mede daardoor ben ik dingen anders gaan zien en de signalen te gebruiken ipv ertegen te vechten. En op een heel natuurlijke wijze en dat kan ik dus zeer aanbevelen.

————————————————————————————————————-

15-11-2019: Vrouw bij Ien van den Berg

Mijn ervaring met Ien was erg goed. Ze heeft mij laten zien en geleerd dat het handig is om op een andere manier naar mijn situatie te kijken. (bijvoorbeeld een verduidelijking van het proces die ik moet aangaan) Ook kan Ien erg goed luisteren, en merk ook dat ze zich makkelijk op mijn niveau (een jonger iemand) qua communicatie kon aanpassen alsof ik gewoon met een vriend of vriendin aan het praten was maar op een erg professionele manier. Ik heb geen enkel moment het gevoel gehad dat ze me niet probeerde te helpen of onprofessioneel behandeld werd. Lang vehaal kort, Ien is een erg aardige vrouw die goed is in het gene wat ze doet!

—————————————————————————————————————

04-10-2019:

Het zou fijn zijn dat er als eigenlijk de behandeling nog niet klaar is er een voortzetting plaats kan vinden. Daarmee bedoel ik het aantal afspraken.

—————————————————————————————————————-

16-09-2019: Man: 50 – 60 jaar

ik vond het een heel bijzondere ervaring en vooral het goede resultaat.

——————————————————————————————————————–

23-07-2019: Vrouw: 30 – 40 jaar

Ik ben zeer tevreden over het contact met deze psychologe Mirjam de Boer uit Schagen.Ze schept een prettige sfeer, geeft duidelijke informatie en kan vooral goed luisteren, samenvatten en doorvragen. Snel tot de kern.Het inzetten van de EMDR techniek waarbij de heftige gebeurtenis in mijn geheugen opnieuw werd gesaved, maar nu zonder de  extreem alerte reactie, heeft heel goed gewerkt. Ik ben blij dat ik de stap heb gezet op aanraden van de artsondersteuner van mijn huisartsenpraktijk in Tuitjenhorn.In mijn enthousiasme heb ik al twee mensen aangeraden om met hun problematiek ook de stap te zetten naar EMDR en in bijzonder naar Mirjam de Boer.  Dank voor al je hulp!

——————————————————————————————————————-

15-07-2019: Vrouw:

In een veilige vertrouwde sfeer heb ik mijn verhaal kunnen doen. De juiste behandeling is er op toegepast.

—————————————————————————————————————

25-04-2019: Vrouw:

zeer vriendelijk maar wel doeltreffend.De E.M.D.R. sessie had een zeer goed resultaat.

—————————————————————————————————————–

21-05-2019: Vrouw:

Bij de huisarts was PTSS geconstateerd daardoor kreeg ik een verwijzing naar een psycholoog. Na meerdere praktijken gebeld te hebben met een wachttijd van 4/6 maanden, heb ik ten einde raad een aantal keren het nummer van Mirjam en Ien gebeld en mijn wanhoop ingesproken. Ik werd snel teruggebeld en na mijn vraag om hulp kon ik hier vrij snel terecht! Ik heb meerdere EMDR sessies gehad, die ik als zeer heftig heb ervaren., maar door die sessies en de vele gesprekken en opdrachten die ik heb gekregen, heb ik weer wat meer zelfvertrouwen gekregen en ik weet dat als het niet zou gaan dat ik er altijd weer terecht kan.

___________________________________________________________________________________________

16-05-2019 Vrouw:

Naar aanleiding van een migraine aanval ben ik door de huisarts doorverwezen naar de praktijkondersteuner. Deze heeft mij op zijn beurt door verwezen naar de neuropsycholoog. Zodoende kwam ik terecht bij Ien van den Berg in pand raak, Schagen. Ik bleek een depressie te hebben. Maar wat een fijne ervaring heb ik gehad, ondanks de reden van mijn bezoek. Ien heeft mij erg geholpen. Ik heb veel EMDR sessies gekregen en een hoop inzichten. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik de controle had en Ien daar was waar ik het een beetje kwijt raakte. Ien is zeer betrokken en gedreven. Intuïtief doch planmatig. Heel fijn om dit project samen met haar te doorlopen. Het heeft mij geholpen mijn leven op een prettigere manier te ervaren. Mijn relaties zijn ook veranderd. Alsof er iets  ‘gedeblokeerd’ is in het contact met mijn dierbare. Ik ben ook ‘prettiger’ voor de ander. Ook voel ik mij vitaler en minder vermoeid. De migraine is sinds 9 maanden nog maar één keer terug gekomen en de depressie is verdwenen. Ik zou zelfs bijna vergeten dat ik een depressie heb gehad! Al met al heel bijzonder. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen.

_______________________________________________________________________________________

16-04-2019 Vrouw: 30 – 40 jaar

Na jarenlang geplaagd te zijn door depressie en somberheid heb ik hier gevonden waar ik al zo lang naar op zoek was. Door de behandeling welke bestond uit  EMDR sessies en gesprekken kwam ik achter de oorzaak en hoe diep dit wel zat en heb ik de emotionele blokkades vanuit mijn jeugd weten te verwerken en een plek kunnen geven. De EMDR was best wel confronterend.De gesprekken  met Ien waren erg fijn. Ien is een warm persoon met een groot inlevingsvermogen, haar  oprecht luisterend  oor en goede  adviezen hebben ervoor gezorgd dat de negatieve gevoelens uit mijn jeugd niet meer de overhand hebben.En dit zorgt voor heel veel rust en meer kleur in mijn leven. Een aanrader!Bedankt voor alles


25-04-2019 Vrouw: 55 – 65 jaar

Ien v.d. Berg; zeer vriendelijk maar wel doeltreffend. De E.M.D.R. sessie had een zeer goed resultaat

———————————————————————————————————————————————————

11-03-2019: Hans: 65 – 75 jaar

Ik ben heel dankbaar met de hulp die ervaren is zowel van de persoon als hulpverlener als van de methodiek.   Verbeterpunt zou kunnen zijn dat vlak na (liefst dezelfde dag) de EMDR sessie contact wordt gezocht met de cliënt over de ervaren situatie. Het heeft althans  bij  mij een flinke impact gehad welke ikzelf niet voorzien had.

___________________________________________________________________________________________

29-01-2018 Corrie

Erg veel baat gehad bij de behandeling door Mirjam, ze is heerlijk relaxt in benadering, en de praktische tips kon ik gelijk toepassen waardoor ik ook daadwerkelijk verder kwam in herstelproces.

——————————————————————————————————————————————————————-

09-10-2017 Henk

Ik kwam bij Mirjam omdat ik depressief was door problemen in mijn huwelijk. Ik had een heel laag zelfbeeld gekregen en mocht van mijzelf ook niet meer genieten.In Mirjam vond ik een luisterend oor en een klankbord, zij heeft mij heel goed geholpen, ik ben nu niet meer depressief en voel mij sterk genoeg om de problemen die er nog zijn aan te pakken.


17-07-2017: Marjolein:

Ik ben bij Mirjam in behandeling geweest tijdens mijn burn-out. Mirjam is een hele rustige jonge vrouw die heel goed naar je luistert. Ik voelde me gelijk op mijn gemak bij haar. Door goed te luisteren komt ze snel achter de kern van het probleem. Ik had een negatieve kijk op mezelf. Ook waren er nog maar weinig dingen waar ik echt van kon genieten. 

Door hele simpele, maar praktische tips en EMDR therapie ben ik veel positiever naar mezelf gaan kijken en ben ik me gaan focussen op dingen die wel goed gingen en wel leuk waren. Dit maakt dat ik me nu veel prettiger voel.

Ik ben Mirjam erg dankbaar voor haar hulp en behandeling!

—————————————————————————————————

21-06-2017: John:

Omdat ik vrij diep zat, adviseerde mijn huisarts Emdr te proberen. Na lang zoeken, daarbij ik vrij kritisch ben, heb ik contact met Mirjam gezocht. Ik heb haar een e-mail gestuurd, hoe ik het zag. Mirjam schrok hiervan, zonder wij elkaar ooit te hebben ontmoet, heeft Mirjam  contact met mijn huisarts opgenomen WIE DOET DAT??? super. Mirjam belde mij, hoe de stand van zaken was. Oké, afspraak. Tijdens intake gesprek merkte Mirjam dat ik er doorheen zat. Mijn verhaal verteld. Na de eerste Emdr sessie merkte ik verandering in mijn welzijn. Ik ben een paar keer geweest, en heb meer ruimte gekregen. 

 Ik adviseer, mensen, als jij ergens mee loop of in conflict met jezelf, waar je niet uitkomt, adviseer ik contact te zoeken met Mirjam de Boer. Zij is integer, begripvol, deskundig en zorgzaam.

 Ik ga zeker voor een onderhoudsbeurt weer naar haar toe. Mensen die dit lezen, schaam je niet om toe te geven aan iets waar jezelf niet uitkomt, Emdr heeft mij geholpen.

—————————————————————————————————-

09-06-2017: Greet:

Dagboek zaterdag 6 augustus 2016
Slechte dag!  ’s Morgens bij opstaan spugmisselijk en heel veel onrust.
Ik wil nog geen oxazepam slikken, maar de hele dag blijft onrust hangen.
Bij het maken van het avondeten beginnen angstgevoelens. Tijdens het eten ontstaan weer de slikproblemen, krijg prop in mijn keel en kan niet slikken!
Blijft de hele avond hangen.
In bed wordt angstaanval erger.
Ik ga er om 2.00 uur uit en slik uiteindelijk toch mijn oxazepam.
Val daarna gelukkig in een verlossende slaap!!!

Beste lezer,
Herken jij deze gemoedstoestand, of iets dergelijks?
Aarzel niet om hulp te vragen!
Ik ben in een warmbad terecht gekomen bij Mirjam.
Onze gesprekken hebben enorm geholpen om zaken op een rijtje te krijgen.
Haar EMDR behandeling heeft mij van mijn angstaanvallen afgeholpen.
Ik ben nu bijna een jaar verder en voel mij, gelukkig, een heel stuk prettiger.

—————————————————————————————————–

29-03-2017: Esther:

Eind vorig jaar ben ik door de praktijk assistente van de huisarts doorgestuurd naar Mirjam de Boer. Ik was overspannen/burn out en zocht hulp, handvatten, erkenning, begrip.

De eerste sessie kon ik alleen maar huilen door al mijn praten heen en Mirjam had een luisterend oor.
Ze kon heel duidelijk alles voor me verhelderen en op een rijtje zetten. Ze had geen oordeel maar begrip.

Tijdens de sessies werd niet alleen gekeken of gewerkt aan het gevolg en nu, maar juist ook naar de oorzaak en uiteindelijk hoe ga je zelf leren te blijven staan!! Zeer bijzonder hoe ik stap voor stap die ladder weer opklom.

Ik heb ook EMDR gedaan waar ik enorm zenuwachtig voor was, hoopte op resultaat maar niet wist hoe of wat. Mirjam heeft me goed voorbereid en de tijd genomen.  Dankbaar dat ik dit gedaan heb want het heeft een onvoorstelbaar groot effect gehad. Boven verwachting!!

Met de rust en geduld van Mirjam, haar kennis van zaken, haar respectvol omgaan met mij vol begrip en ook vertrouwen ben ik samen met mijn eigen inzet waar ik nu ben!!!

Mijn Dank is groot!

————————————————————————————————————————————————-

29-03-2017: Anouk:

Ik vond het erg fijn dat Mirjam luisterde en de juiste aanpak heeft gekozen om van mij angst af te komen.

Ik merkte al snel een vooruitgang waardoor ik niet meer continu angstig was. Ik ben goed ingelicht over hoe de behandeling zou gaan verlopen en wat de effecten en gevolgen ervan konden zijn.

Mirjam is een rustig persoon die mij goed heeft geholpen en naar  mijn verhaal luisterde.

————————————————————————————————————————————————–

10-01-2017: Victoria:

Na mijn verwijzing door de praktijkondersteuner kwam ik bij Mirjam terecht.

Gezien mijn complexe achtergrond was het moeilijk om mijn probleem voor te leggen. Maar dankzij de kalme en integere aanpak van Miriam, waarin zij helder en duidelijk samenvatte wat mijn hulpvraag was, bleek er orde in de chaos te komen.

Na reeds twee sessies bemerkte ik een positieve vooruitgang en kon veel oude ballast loslaten.

Ik heb Mirjam als een zeer integere en empatische persoonlijkheid mogen ervaren, en ben dan ook dankbaar en blij dat zij mijn therapeute heeft kunnen zijn. Het voelde meteen veilig en dankzij haar behandeling kon ik al snel mijn leven heel goed weer oppakken. Deze ervaring heeft mij de juiste genezing geboden, ik zal haar altijd aanbevelen als men een deskundige, integere en warme psychologe

_____________________________________________________________

3-12-2016: Gerard:

In verband met mijn angststoornis  werd ik door mijn huisarts attent gemaakt op EMDR.

Ik kwam in de praktijk van Mirjam de Boer; een prettige kennismaking en een goede click in een rustige, verzorgde omgeving.

Mirjam had alle tijd voor mijn verhaal, luisterde-  en vroeg goed door.

De EMDR-sessies hadden  snel resultaat.

Voor mijn geloofs twijfel stond Mirjam professioneel open met haar ervaring en gaf mij goede adviezen.

Mirjam was ook bereid thuis haar consult te doen.

Voor een integer en inlevend persoon beveel ik Mirjam van harte aan.

——————————————————————————————–

september 2016: Diana:

In april 2016 werd ik doorverwezen door de praktijkondersteuner van mijn huisarts naar Mirjam de Boer.

De eerste kennismaking verliep prettig. Mirjam is rustig, laat de cliënt uitpraten en weet de juiste vragen te stellen om snel tot een behandelplan te komen.

De EMDR sessies die wij samen hebben gedaan waren erg intensief.  Tijdens deze EMDR sessies werkte Mirjam zonder aarzelen. 

Ik had er alle vertrouwen in dat ze precies wist wat ze aan het doen was en voelde me veilig.

 

Mirjam is zeer integer, stipt en betrouwbaar. Ze komt haar afspraken na en staat open voor vragen en/of kritiek.

Als je behoefte hebt aan een pragmatische therapeut met een groot empatisch vermogen en veel ervaring dan kan ik Mirjam van harte aanbevelen.

———————————————————————————————–

Meer Recensies op Zorgkaart Nederland: