Vergoeding

Om de administratieve lasten te onderdrukken en ketenzorg te bevorderen, is de psychologiepraktijk aangesloten bij Vicino. Hierdoor heeft de psychologenpraktijk met alle verzekeraars een contract en wordt uw behandeling volledig vergoed nadat uw eigen risico verbruikt is. Als de behandeling is afgerond, krijgt uw zorgverzekeraar van Vicino een factuur. Op uw overzicht van uw verzekeraar staat dan Vicino genoemd ipv de naam van de psychologenpraktijk.

VERWIJSBRIEF HUISARTS

De verwijsbrief van de huisarts moet echt geregeld en aanwezig zijn voordat het eerste gesprek kan starten. Na het ontvangen van een digitale verwijsbrief, wordt er contact met u opgenomen om in overleg met u, een afspraak te plannen. Houdt uw huisarts nog van papieren verwijsbrieven, dan neemt u deze mee naar het eerste gesprek. Verwijsbrieven uit het ziekenhuis door een medisch specialist, zijn niet toereikend voor deze praktijk vanwege het contract met Vicino. U kunt dan bij uw huisarts het advies van uw specialist bespreken en vragen om een verwijsbrief van uw huisarts.

Wanneer de diagnose  enkel en alleen luidt: relatie- en gezinsproblematiek of werkproblemen of een aanpassingsstoornis dan vergoed de zorgverzekeraar niet. Deze problematiek wordt vaak behandeld door de huisarts / praktijkondersteuner van de huisarts (POH).

ZELF BETALEN

Als u het zelf wilt betalen dan is het tarief per sessie 90 euro. Een EMDR-sessie is 2 sessies  aaneengesloten (180 euro) en duurt anderhalf uur. Wanneer een afspraak zonder reden of korter dan 24 uur wordt afgezegd (anders dan ziekte), dan wordt er 45 euro in rekening gebracht.

TARIEVEN BEHANDELING

Het tarief van de psychologische behandeling wordt vastgesteld door de NZA: Nederlandse Zorgautoriteit. Voor 2020 gelden de volgende tarieven: klik hier. Uw verzekering hanteert voorwaarden/regels waar een psychologenpraktijk aan moet voldoen om een bepaald percentage te ontvangen.